De eerste fryske scheurkalender is voor de regio zuidoost-friesland

Net als in voorgaande jaren hebben heel veel Friezen een foto ingezonden voor de Fryske Scheurkalender 2021. De inzendingen laten zien dat er ondanks veel narigheid dit jaar toch ook hele mooie momenten zijn geweest. Burgemeester Ellen van Selm van Opsterland neemt de eerste Scheurkalender in ontvangst uit naam van de Regiodeal. De overhandiging is vanmiddag vanaf 14.30 uur live te volgen via www.sa24.nl/scheurkalender.

De foto’s laten zien wat mensen beweegt en ook de prachtige regio Zuidoost Friesland heeft met meerdere foto’s een plek bemachtigd in deze mooie scheurkalender.

“Deze scheurkalender geeft een heel mooi beeld van wat de mensen beweegt, de foto’s zijn aanleiding voor gesprek en dat is precies waar we op hopen” aldus Hent Hamming, initiatiefnemer van de Fryske Scheurkalender.

Met medewerking van Noorderlicht Huis van de Fotografie heeft de jury uit meer dan 1250 ingezonden foto’s een selectie gemaakt. Het resultaat is de Fryske Scheurkalender 2021 die vanmiddag in de gemeente Opsterland in Beetsterzwaag gepresenteerd wordt.

Burgemeester Ellen van Selm neemt de eerste Fryske Scheurkalender in ontvangst. Dat doet zij uit naam van de vijf gemeenten die samen optrekken in de RegioDeal Zuidoost Friesland (Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Heerenveen, Smallingerland en Opsterland). De foto’s laten zien wat mensen beweegt en ook de prachtige regio Zuidoost Friesland heeft met meerdere foto’s een plek bemachtigd in deze mooie scheurkalender. De presentatie is te bekijken via www.sa24.nl/scheurkalender.

Van de mooiste inzendingen uit Friesland, Groningen en Drenthe (waar ook een scheurkalender samengesteld wordt) ontwikkelt Noorderlicht een tentoonstelling die -wanneer dat weer mogelijk is- later dit jaar of volgend jaar in de vijf gemeentehuizen te bekijken is.

Vanaf 27 oktober is de Friese Scheurkalender in diverse boekwinkels te koop. Voor verkoopadressen wordt verwezen naar de website www.fryskescheurkalender.nl. De kalender kan ook online via de website besteld worden. Mensen die een persoonlijke foto hebben voor de kalender van 2022, kunnen deze nu al via de website insturen.

Contact

  • info@regiodealzuidoostfriesland.nl
Scroll naar top